UPS: Tesla sagsøgt af Walmart for at levere solceller, der brød i brand

Tesla sagsøgt af Walmart: Den amerikanske tech-gigant er løbet ind i en særdeles uheldig sag. I nat blev Tesla sagsøgt af en anden amerikansk erhvervsgigant, Wallmart, for at have leveret solcellepaneler, der er brudt i brand på ikke mindre end syv af Wallmarts tage. Angiveligt skulle årsagen

Tesla sagsøgt: Billede af Tesla solcellepaneler på tag

Billede af Tesla solcellepaneler på tag
Copyright: Tesla, Inc

til brandene være ringe sikkerhedsforhold, og at Tesla hverken har monteret eller serviceret de store solcelleanlæg korrekt. Yderligere hævdes det i søgsmålet, at flere af Teslas leverede paneler havde synlige skader, som Tesla burde have opdaget og repareret, inden det gik galt.

Samlet set har ovenstående anklager ført til, at Wallmart ikke blot kræver, at Tesla betaler skaderne på bygningen men yderligere, at firmaet fjerner alle 240 erhvervsanlæg, de har leveret til Wallmarts varehuse. Teslas aktiekurs er ovenpå nyheden faldet med mere end 1%

Tesla sagsøgt af Walmart, men en ulykke kommer sjældent alene

At en ulykke sjældent kommer alene, er efterhånden en godt brugt floskel. I denne bitre sag for Tesla, er det dog samtidig et meget rammende ordspil. Nyheden om Wallmarts storstilede søgsmål mod Tesla falder nemlig ned i en tid, hvor firmaet i forvejen kæmper med sin solcelleafdeling. I andet kvartal af 2019 installerede Tesla blot 29 MegaWatt solceller, hvilket er det laveste nogensinde for firmaet. Til sammenligning installerede firmaet mere 200 MegaWatt pr kvartal, da det gik bedst. For at vende udviklingen har Tesla fornyeligt bebudet, at man nu kan leje solceller til sit tag i fem forskellige amerikanske delstater. Om det lykkes Tesla at vende udviklingen vil fremtiden vise, ovenstående sag hjælper dog formentlig ikke på det. Hverken Wallmart eller Tesla har endnu ønsket at kommentere på sagen. Du kan læse mere om sagen ‘Tesla sagsøgt af Walmart’ her. 

Solceller bryder ikke i brand

Omend Wallmart i nat sagsøgte Tesla for brændende solceller, er det vigtigt også i denne artikel at understrege, at hverken solceller eller solcelleanlæg normalt bryder i brand. Vi kender ikke på solcellepriser til lignende tildligere tilfælde Danmark, og du kan i Danmark føle dig ganske tryg med dit solcelleanlæg. Så længe du har handlet ved en professionel forhandler, kan du med de sikkerhedskrav, der stilles i landet, være ganske sikker på, at dit anlæg ikke bryder i brand. Vil du dog selv vide mere om, hvordan du sikrer dig kvaliteten af dine solceller, kan du læse vores artikel om dette her.