Tilskud til solceller

Tilskud til solceller

Det er næsten altid muligt at få en form for tilskud til solceller igennem enten et skattefradrag eller en tilskudsordning.

Tilskudsordning:

Med jævne mellemrum har EnergiNet startet nye solcellepuljer -en statsstøttet tilskudsordning til nye solcelleejere- der har gjort

Få tilskud til solceller igennem fradrag eller tilskudsordning.

Få tilskud til solceller igennem fradrag eller tilskudsordning.

det mere attraktivt at investere i et solcelleanlæg. Puljerne består af en statsgaranteret forhøjet salgspris på den overskuds-el, du sælger til el-nettet. I 2016 har der både været en efterårs- og en forårspulje. Læs mere om efterårspuljen her.

EnergiNet har imidlertid ikke varslet nogen ny pulje. Nogle forhandlere mener sågar, at efterårspuljen 2016 er den sidste tilskudsordning af sin art.

Skattefradrag:

Heldigvis findes andre muligheder for at få støtte til dit anlæg. Har du endnu ikke benyttet dit årlige håndværkerfradrag, kan du bruge det til omkostningerne til montering af dit solcelleanlæg.

Reglerne for håndværkerfradrag er i 2016 blevet ændret markant, hvilket har medført, at mængden af ydelser, hvor du må bruge dit fradrag, er snævret væsenligt ind. Heldigvis er grønne renoveringer blevet til gode set, hvorfor mulighederne for at få tilskud til solceller igennem fradrag faktisk er blevet endnu bedre.

Det samlede fradrag er steget fra 15000 til 18000 kroner pr. person over 18 år i din husstand. Fradragsordningen er blevet todelt – du kan få fradrag op til 6.000 kr. pr. person for serviceydelser og fradrag for håndværksydelser på 12.000 kr. pr. person. Dette svarer samlet til en stigning i fradraget på 20%. Kilde: haandvaerkerfradrag.dk

Er et tilskud til solceller nødvendigt? 

Det er altid dejligt at spare penge, og hos solcellepriser.dk anbefaler vi, at du altid sætter dig ind i dine muligheder for at få støtte til din investering i grøn energi. Når det er sagt, er et solcelleanlæg de senere år blevet meget mere attraktivt at investere i -selv uden statsstøtte.

Prisen for et solcelleanlæg er siden 2010/2011 faldet med hele 70%. Langt de fleste har derfor ikke længere brug for et tilskud for at gøre en investering i solceller yderst rentabel.
Endvidere er udviklingen indenfor solcelleteknologien gået voldsomt stærkt de senere år. Med de nye hybrid-solcelleanlæg, der har tilkoblet batteriløsninger, kan du en stor del af året blive stort set uafhængig er markedsprisen på overskuds-el. Med et batteri tilkoblet dit solcelleanlæg, kan du nemlig lagre en meget stor del af din overskudsstrøm til senere egetforbrug. Når du selv bruger din strøm i stedet for at købe og sælge, sparer du omkring 2 kroner pr. kWh. Dette er derfor en bedre forretning end at sælge din overskudsstrøm til en forhøjet pris på 88 øre/kWh (efterårspuljen 2016) og senere købe den tilbage meget dyrere. Hybridanlæg kan derfor være løsningen, hvis du vil gøre dig uafhængig af statstøtte og stemningen på Christiansborg.

Solceller er derfor blevet en super investering uanset støtte, da de nye batteriløsninger kan spare dig den samme sum penge (hvis ikke flere) som et tilskud til solceller kan.