Priser på hybridsolcelleanlæg

Hybrid Solcelleanlæg Priser: Et hybrid solcelleanlæg er et solcelleanlæg med tilkoblet batterilager. I forhold til et almindeligt solcelleanlæg er merprisen ved at vælge hybrid typisk mellem 35.000 og 45.000 kroner. Pengene går til en stærkere inverter og et batterilager – typisk af lithium.
Et hybridsolcelleanlæg koster typisk omkring:

 

Se flere eksempler på hybrid solcelleanlæg priser her

Selvom et hybrid solcelleanlæg er dyrere ved investeringstidspunktet, betaler merprisen for hybridanlægget sig tilbage. Dette gør den, da hybridanlægget giver dig mulighed for at lagre din overskudsproduktion. Med hybridanlæg har du derfor mulighed for at bruge strøm, du producerede i dagtimerne, om aftenen og om natten. Med et øget egetforbrug af solcellestrømmen øges både din økonomiske og miljømæssige besparelse ved solcelleanlægget. Af denne grund betaler hybridanlægget igennem sin levetid merprisen tilbage – og mere til.

 

Se sammenligning af priser på solcelleanlæg

Fald i priser på hybrid solcelleanlæg

Ligesom priserne på almindelige solcelleanlæg er priserne på hybridsolcelleanlæg faldet. Dette skyldes en teknologisk udvikling i rivende fart indenfor solcellebranchen, hvor bedre, mere effektive anlæg kan produceres billigere end tidligere.

Dog er prisfaldet på hybridsolcelleanlæg stadig mindre end det markante fald, der er set på de almindelige solcelleanlæg. Årsagen til det er, at en vigtig bestanddel af hybridsolcelleanlæget, lithiumbatterierne, ikke har set det samme prisfald som de resterende dele i solcelleanlægget. Dette skyldes ikke manglende teknologisk udvikling indenfor batterierne, men nærmere den store efterspørgsel på lithiumbatterier fra bl.a. bilindustrien, hvor elbiler vinder frem.

Derfor kan du fortsat regne med, at prisen på hybridsolcelleanlæg kommer til at falde i fremtiden. Det store fald vil vi se, den dag konkurrencen på lithiumbatterimarkedet øges, og udbuddet af kvalitetsbatterier kan matche efterspørgslen. Indtil da, må solcelleejere og -interesserede væbne sig med en smule tålmodighed. Vi kan dog glæde os over kvaliteten af lithiumbatterierne allerede idag. Du kan nemlig forvente 20 års levetid på dine lithiumbatterier, hvorfor de prisen til trods vil tjene sig hjem i løbet af deres levetid. Spørgsmålet er derfor ikke om lithiumbatterier kan løbe rundt nu eller i fremtiden men nærmere, at investeringen forventeligt bliver endnu bedre i fremtiden.

Køb hybridanlægget nu, tilføj batterier senere

Grundet den forventede udvikling i prisen på lithiumbatterier er det en interessant mulighed at investere i solcelleanlægget i dag, og udskyde investeringen i batterier et stykke ud i fremtiden. Udover at dele investeringen op i to mere spiselige dele, kan du også forvente at spare penge på det.

Plenticore inverteren fra Tyske Kostal giver dig som den eneste inverter mulighed for at vælge denne løsning. Plenticore inverteren er kun marginalt dyrere end de almindelige solcelleinvertere, men som noget ganske specielt giver den dig mulighed for at investere i og montere solcellerne i dag, også tilføje batterierne engang, det passer dig.

Vil du vide mere om priserne på hybrid solcelleanlæg? Kontakt os her eller læs mere om solcelleøkonomi her