Montering af solcelleanlæg – Alt, hvad du behøver at vide.

Montering af solceller:
Hvis du overvejer at investere i et solcelleanlæg uden inklusiv montering, er det nødvendigt at have grundig viden om montering af anlægget. En korrekt montering af solcelleanlægget er afgørende for optimal effektivitet og holdbarhed på lang sigt.

Før du går i gang med monteringen af solcelleanlægget, er der nogle ting, du bør planlægge. Først skal du vælge det rigtige sted at montere anlægget. Solcelleanlægget skal placeres på et sted med så meget direkte sollys som muligt, og der må ikke være skygge fra træer, bygninger eller andre forhindringer. Det er hertil klogt at sørge for at få den rigtige vinkel på solcellepanelerne. Panelerne bør typisk at vinkles mellem 30 – 40 grader i forhold til jordens overflade, så de kan optage så meget sollys som muligt.

Når du har valgt det rigtige sted og den rigtige vinkel for solcelleanlægget, kan du gå videre til selve monteringen. Det anbefales altid at få professionel hjælp til at montere solcelleanlægget, da det kræver specialviden og korrekt installation af elektriske ledninger og invertere. Der er også en række regler og standarder, der skal følges ved montering af solcelleanlæg. I Danmark skal alle solcelleanlæg over 6 kW have en godkendelse fra Energistyrelsen og skal installeres af en autoriseret installatør / solcellevirksomhed. Derudover er der krav til jording af anlægget og tilslutning til elnettet.

Når du har fået monteret anlægget korrekt, kan du nyde godt af den grønne energi og besparelser på elregningen. Solcelleanlæg har typisk en levetid på 25-30 år, og du kan forvente at tjene din investering in på omkring 7-10 år.