Hvordan får jeg finansiering til mit solcelleanlæg?

Da et solcelleanlæg er en temmelig stor enkeltudgift, skal de fleste solcelleejere have hjælp til finansiering af investeringen. Heldigvis er det relativt let at finde finansiering af solceller. Nogle leverandører tilbyder at stå for finanseringen til solcellerne, og samtidigt er både banker og realkreditinstitutter oftest positivt stemte overfor denne type investering.

Lån i banken

Da et solcelleanlæg forøger værdien af din bolig så snart, det er sat op, er bankerne glade for udlån til solcelleinvesteringer. Vælger du denne type lån, vil banken tage pant i ejendommen, ligesom ved andre huslån.
Snak med din bank, og undersøg eventuelt også andre banker for at se, hvor de tilbyder den laveste rente til lånet.

Lån hos realkreditinstituttet

Et realkreditlån kan ofte være billigere end et lån i banken. Du kan enten tage et nyt lån, eller forhøje et eksisterende realkreditlån.
For at få denne type lån kræves en vis friværdi i din bolig dog. Eventuelt kan du indhente en ny boligvurdering fra realkreditinstituttet, hvor solcelleanlægget også indgår.

Leverandøren kan hjælpe med finansiering af solceller

Der findes også en håndfuld leverandører på markedet, der tilbyder at stå for finansieringen af dit solcelleanlæg. Disse samarbejder oftest med banker, hvorfor denne type finansiering er meget lig den, du selv kan opnå i en bank. Det er belejligt at samle finansiering og køb et sted, hvorfor det er vores vurdering, at dette er en god service fra leverandøren.

Undersøg dog også altid, om du kan få renten billigere andets steds, eksempelvis ved din bank eller realkreditinstitut.

Tip: du kan også besøge KlimaEnergis hjemmeside her, hvor du hurtigt kan udregne et finansieringstilbud til dit solcelleanlæg.

 

Tilbage til FAQ-siden